بهترین سونوگرافی در یوسف آباد
یکی از پر اهمیت ترین موارد در هنگام جست و جوی پزشک به محل زندگی خود، سرچ تخصص همراه با لوکیشن نزدیک به محل زندگی و یا محل کار خود می باشد . این مورد بیشتر در کلان شهرهایی همچون تهران که تردد وسایل نقلیه بسیار بالا بوده و ترافیک های سنگین وجود دارد، رخ می دهد .
فهرست محتوا
رادیولوژی
رادیولوژی به علمی گفته می شود که به تصاویر برداری جهت تشخیص و گاهی درمان بیماری ها در بدن می پردازد. تنوع تکنیک های عکس برداری بسیار زیاد بوده و می توان به تکنیک های ایکس ری X-ray ، سونوگرافی، سی تی اسکن CT SCAN ، تکنیک PET و MRI اشاره کرد. رادیولوژی تداخلی می تواند در جراحی های کم تهاجمی مورد استفاده قرار گیرد، که به عنوان راهنما برای تکنولوژی عکس برداری مورد می توان استفاده نمود .
دستگاه رادیولوژی چیست؟
ساختار دستگاه رادیولوژی به گونه ایی است که بر اساس اشعه ایکس کار می کند. این دستگاه به ولتاژ بسیار بالا احتیاج دارد. استفاده از این دستگاه برای اینکه به ولتاژ بسیار بالای برق احتیاج دارد ممکن است مشکلاتی مانند قطع برق کل شهر به وجود اورد.
سونوگرافی چیست؟ سونوگرافی یک دستگاه و یک نوع روش عکس برداری می باشد که از امواج صوتی با فرکانس بالا مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این دستگاه می توان اندام های داخلی بدن را مشاهده کرد.
پزشکان و متخصصان با استفاده از این دستگاه می توانند قلب، رگ های خونی، کلیه ها، کبد و بقیه ی اندام های داخلی بدن که قابل مشاهده نیستند را ببینند.
پزشکان برای افرادی که باردار هستند از این دستگاه برای مشاهده جنین استفاده می کنند. بر خلاف اشعه ی ایکس امواج این دستگاه مضر نمی باشد.
هنگام معاینه بیمار روی یک تخت قرار می گیرد و پزشک یک دستگاه را که مبدل نام دارد بر روی بخشی از بدن که نیاز به سونوگرافی دارد حرکت می دهد. این مبدل امواج صوتی را از بدن عبور می دهد و از بافت های داخلی بدن تصویر برداری می کند.
دستگاه مبدل به گونه ایی است که می تواند امواج صوتی که پشت سر گذاشته است را تصویر برداری کند و ضبط کند.
راه های ارتباطی با مرکز سونوگرافی دکتر سیف
شماره های تماس : 88553310 ، آدرس : تهران، یوسف آباد، خیابان فتحی شقاقی، بین چهلستون و بیستون، پلاک 74، رادیولوژی و سونوگرافی شقایق
پیج اینستاگرام سونوگرافی دکتر سیف
آمادگی های لازم برای انجام سونوگرافی چیست؟
هنگامی که فرد مجبور به انجام سونوگرافی باشد باید از لباس و شلوار راحت و مناسب استفاده کند، اگر در محل مورد نظر فرد از زیورالات استفاده کرده است باید آن ها را در بیاورد.
کاهی برای تصویر برداری بعضی از قسمت ها پزشک از فرد بخواهد که تا شش لیوان اب بنوشد و مثانه ی خود را تخلیه نکند.
انواع سونوگرافی به صورت کلی
سونوگرافی به صورت کلی به هفت نوع تقسیم می شود که در ادامه به آن ها می پردازیم.
- سونوگرافی ترانس واژینال: از این نوع روش سونوگرافی برای تصویر برداری داخل واژن استفاده می شود که این سونوگرافی اغلب در دوران اولیه ی بارداری انجام می شود.
- سونوگرافی معمولی: در این نوع روش از یک مبدل استفاده می شود که در ناحیه هایی که نیاز است مانند شکم به حرکت در می آید و تصویر برداری می کند. از سونوگرافی معمولی برای تصویر برداری دو بعدی از جنین هم استفاده می شود.
- سونوگرافی تخصصی: این روش همانند سونوگرافی معمولی می باشد. اما در این روش برای تشخیص مورد های مشکوک مورد استفاده قرار می گیرد و از وسایل و ابزار های پیچیده تری استفاده می شود.
- تصویر برداری رنگی: در این نوع تصویر برداری تغییرات جزئی در فرکانس امواج فرا صوتی را اندازه گیری می کند. در این روش اجسام متحرک مانند سلول های خونی تصویر برداری می شوند.
شرایطی که پزشک ترجیح می دهد از این نوع روش سونوگرافی استفاده کند عبارت است از:
برسی مشکلات وریدی به خصوص ورید های واریسی
ارزیابی میزان و سرعت جریان خون در کلیه ها
وجود رگ های خونی مسدود شده در تمامی نواحی بدن مانند گردن، بازو ها و ساق پا
هنگامی که در اندام های فوقانی و تحتانی مانند ساق پا لخته های خونی مشاهده شود.
برسی وضعیت جریان خون پس از عارضه ی سکته ی مغزی
- سونوگرافی سه بعدی: در این روش با استفاده از prob پروپ های مخصوص که از قبل طراحی شده است و با استفاده از نرم افزار های مخصوص تصاویر سه بعدی جنین را تولید می کند.
اهمیت سونوگرافی سه بعدی عبارت است از:
در این روش می توان تمام ارگان های بدن کودک از سر تا نوک انگشت پا را مشاهده کرد.
با این روش می توان ناهنجاری های موجود را به موقع تشخیص داد.
تصمیم گیری در رابطه با انجام اعمال جراحی داخل رحم
تصمیم گیری در رابطه با ادامه بارداری با توجه به شناخت نا هنجاری ها
- سونوگرافی 4 بعدی یا 3 بعدی داینامیک: از این نوع روش برای مشاهده ی صورت و حرکات جنین با استفاده از اسکنر های بسیار قوی مورد استفاده قرار می گیرد.
- اکوکاردیوگرافی جنینی: در این روش برای ارزیابی اناتومی و عملکرد قلب کودک از امواج اولتراسوند استفاده می کنند. این روش سونوگرافی به پزشک کمک می کند که از نواقص مادرزادی قلبی جنین مطلع شود.
فایده ی استفاده از سونوگرافی
در بعضی موارد به جای رادیولوژی از روش سونوگرافی استفاده می کنند زیرا رادیولوژی دارای اشعه ی ایکس می باشد. لازم است بدانید که دوز اشعه ی ایکس موجود در رادیولوژی بسیار کم است اما باز هم برای بعضی موارد مانند تصویر برداری از زنان باردار، پزشک سونوگرافی را توصیه می کند زیرا ممکن است این اشعه هر چقدر هم که ناچیز باشد باز هم بر روی جنین تاثیر بگذارد. در سونوگرافی چون از امواج فرا صوتی استفاده می شود از بروز این مشکلات جلوگیری می کند.
کاربرد سونوگرافی برای چیست؟
انجام سونوگرافی کاربرد ها بسیاری در درمان و تشخیص بیماری های مختلف دارد. برخی از این کاربرد ها عبارتند از:
تشخیص بیماری های متابولیک استخوان
بررسی التهاب های موجود در مفاصل
بررسی غده تیروئید
آزمایش توده های پستانی
بررسی مشکلات دستگاه تناسلی مردانه و غده پروستات
تشخیص مشکلات مثانه
ارزیابی جریان خون در بخش ها و اندام های مختلف بدن
کمک به انجام بیوپسی در تشخیص و درمان انواع تومور ها
مشاهده تخمدان ها و رحم در زمان بارداری و نظارت بر روند رشد و تکامل جنین
نتیجه گیری
سونوگرافی و رادیولوژی دو مورد از مهم ترین بخش ها در مراکز سونوگرافی می باشند . انتخاب مرکز سونوگرافی خوب می تواند نقش مهمی در نتیجه آن داشته باشد . بنابراین بهتر است قبل از مرجعه به یک مرکز سونوگرافی در زمینه آن اطلاعات کافی کسب نمایید .