انجام انواع سونوگرافی دقیق و سریع + فیلم و عکس واقعی
سونوگرافی یکی از روش های تشخیص بیماری و چک کردن اندام های درونی بدن انسان مانند رگ های خونی، کلیه ها، کبد و دیگر اعضای بدن می باشد که با استفاده از این نوع امواج صوتی با فرکانس بالا در بهترین سونوگرافی ، می توان ساختارهای داخلی بدنتان را تصویر برداری کرد.
فراموش نکنید که در هنگام کار با این دستگاه نیاز به یک تکنسین و پزشک متخصص در بهترین سونوگرافی ، می باشد که با قرار دادن و حرکت مبدل بر روی بخشی از بافت بدن توسط امواج صوتی تصویربرداری را انجام دهد و این مبدل محرک بخشی از امواجی که پشت سر می گذارد را تصویربرداری کند و تصویری از امواج صوتی ایجاد شده را در اختیارتان قرار می دهد. برای انجام این فعالیت بهتر است به مرکز سونوگرافی دقیق و سریع مراجعه کنید و با خیال راحت و مطمئن سونوگرافی انجام دهید.
فهرست محتوا
سونوگرافی
یکی از بهترین روش ها برای تشخیص انواع بیماری ها و مشکلات و همچنین بررسی بافت بدن که قابل مشاهده نیست تصویربرداری پزشکی می باشد .
پیش از این از دستگاه رادیولوژی به عنوان اولین دستگاه های تصویربرداری استفاده میشد، دستگاه رادیولوژی که ساختار آن با استفاده از اشعه ایکس می باشد، یکی از روش های بود که امروزه دچار پیشرفت و تغییرات بسیار چشمگیری شده است .
قبل از این دوره استفاده از دستگاه های قدیمی همراه با مشکلات مخصوص به خود بود که علاوه بر مشکلات با مضراتی برای بدن همراه بود.
امروزه استفاده از دستگاه سونوگرافی کاربردهای بسیار فراوانی دارد که با استفاده از امواج صوتی و الکترومغناطیس اندام ها و ساختارهای داخلی بدن را مورد بررسی قرار داده و برای پزشک قابل مشاهده می نماید. سونوگرافی بدون درد و بی خطر است و اجزای داخلی بدن را با استفاده از امواج صوتی تصویر برداری می نماید.
امواج صوتی با فرکانس بالا از طریق ژل به بدن منتقل می شود سونوگرافی از پرتوهای مضر استفاده نمیکند و همین امر باعث می شود که تصویر برداری کاملا بدون خطر برای بیمار انجام شود.
سونوگرافی حوزه وسیعی از تصویربرداری ها را شامل می شود که به کمک آن می توان برای مشاهده قلب رگ های خونی کلیه ها اجزای شکم و سایر اندام های بدن استفاده نمود.
برای انجام سونو گرافی نیاز است که به بهترین سونوگرافی مراجعه نمایید، این روش کاملاً بدون درد و بی خطر است و مضرات اشعه ایکس را به همراه ندارد.
کاربرد سونوگرافی
این آزمایش کاربردهای فراوانی برای تشخیص و درمان انواع بیماری ها دارد، همچنین در بسیاری از موارد برای بررسی وضعیت فعلی بیمار و اندامهای بدن استفاده میشود.
بسیاری از افراد که دچار درد و یا التهاب در اندام های مختلف بدن هستند با استفاده از سونوگرافی تشخیص های لازم نسبت به درمان ایشان داده خواهد شد .
همچنین سونوگرافی برای مشاهده تخمدان ها و رحم در زمان بارداری استفاده می شود.
سونوگرافی همچنین روند رشد و تکامل جنین را به تصویر میکشد و از این طریق می توان سیر تکاملی جنین را مشاهده نمود و مشکلات احتمالی را بررسی و از بروز آن جلوگیری کرد.
در مواردی که فرد دچار خونریزی های داخلی می باشد با استفاده از سونوگرافی می توان جریان خون را در بخش های مختلف بدن مورد ارزیابی قرار داد، همچنین ممکن است برای بررسی اولیه جهت وجود یا عدم وجود توده های پستانی از سونوگرافی کمک گرفت.
در افرادی که دچار مشکلات تیروئیدی هستند پزشک علاوه بر انجام آزمایش خون نیاز به سونوگرافی غده تیروئید نیز خواهد داشت.
سونوگرافی همچنین برای آقایان کاربردهای بسیاری دارد که می تواند مشکلات دستگاه تناسلی مردانه را مورد بررسی قرار دهد، همچنین برای تشخیص اندازه و سلامت غده پروستات از سونو گرافی استفاده می شود از سونوگرافی برای التهاب مفاصل و بیماری های استخوان نیز کمک گرفته می شود.
از سونوگرافی همچنین تشخیص مشکلات مثانه کاربرد فراوانی دارد، در افرادی که دچار التهاب مثانه و یا بی اختیاری ادرار هستند سونوگرافی انجام میشود تا بتوان درمانهای لازم را به طور دقیق انجام داد .
به طور کلی کاربردهای سونوگرافی شامل موارد زیر می باشد:
1- بررسی و تشخیص آسیب های بدن
2- بررسی اندام های داخلی بدن به هنگام وجود درد، تورم و عفونت
3- تصویربرداری از اندام های داخلی بدن مانند :
– طحال ، کیسه صفرا ، کبد ، پانکراس ، کلیه ها ، مثانه ، رحم ، تخمدان ، چشم ، مغز و لگن و ستون فقرات نوزادان ، توده های پستانی، بیضه ها ، بافت نرم پستان و غدد تیروئید و …
انواع سونوگرافی
سونوگرافی NT
در این سونوگرافی می توان مایع پشت گردن جنین را بررسی نمود ، در سونوگرافی NT مشکلاتی مانند سندروم داون تشخیص داده می شود . این سونوگرافی در بین هفته 11 تا 14 انجام می شود ، ولی بهتر است بین هفته 12 تا 14 صورت بگیرد .
سونوگرافی تیروئید
انجام سونوگرافی تیروئید برای تشخیص تومورهای توپر ، محل قرار گیری غدد تیروئید که در گردن قرار دارد و یا داخل سینه و … می باشد ، پرداخته می شود .
باید توجه داشته باشید که در زمان انجام سونوگرافی تیروئید نباید به هیچ عنوان صحبت کنید . در صورتی که گردنبد و یا گیره سر دارد قبل از سونوگرافی از خود جدا کنید
سونوگرافی بیضه
سونوگرافی بیضه یکی از روش های مناسب برای تشخیص اندازه در بیضه ، بررسی توده های بیضه ، بررسی مایع درون بیضه و … می باشد . در واقع می توان با استفاده از سونوگرافی بیضه به تشخیص سرطان بیضه پرداخت .
سونوگرافی کبد
کبد چرب یکی از بیماری های شایع در چند سال گذشته می باشد ، این بیماری به علت شیوه اشتباه در زندگی افراد ایجاد شده است . بهترین روش تشخیص کبد چرب سونوگرافی کبد می باشد . سونوگرافی کبد برای تشخیص چرب می تواند میزان ابتلا به بیماری را نیز اطلاع دهد .
سونوگرافی داپلر
سونوگرافی داپلر در واقع برای بررسی شریان و ورید ها می باشد . در واقع شریان به عروقی که خون را از سمت قلب ها به سمت اندام های بدن انتقال می دهند می گویند . به عروقی که خون را از اندام ها به سمت قلب باز می گردانند ورید گفته می شود . بنابراین انجام سونوگرافی رنگی داپلر می تواند در بسیاری از موارد کاربرد داشته باشد .
سونوگرافی واژینال
این سونوگرافی از راه واژن است که برای معاینه دستگاه تناسلی زنان استفاده می شود، این تصویربرداری بگونه ایی معاینه داخلی اعضای بدن نیز به حساب می آید که شامل : معاینه رحم، دستگاه تناسلی، دهانه رحم و واژن و تخمدان و … می باشد.
اقدامات قبل از انجام سونوگرافی
– پوشیدن لباس و شلوار راحت و مناسب
– پرهیز از حمل جواهرات و …
– گاهی برای تصویربرداری نیاز به پر بودن مثانه است و نوشیدن چند لیوان آب از واجبات.
– از خوردن نوشیدنی های گازدار خودداری کنید، چرا که گاز داخل معده مانع دید می شود.
– خوردن مایعات نامناسب در صورت وجود بیماری هایی مانند دیابت و … توصیه نمی شود.
– در صورتی که سونوگرافی باید در زمان ناشتایی انجام شود از خوردن غذا 6 الی 8 ساعت قبل پرهیز کنید و حتما از غذاهای چرب و نفاخ نیز میل نکنید.
– اگر توصیه سونوگرافی ناشتا شده است از نخوردن داروها در ساعت مقرر همیشگی اجتناب کنید.
– وجود مو برروی محل مورد نظر سونوگرافی مشکلی ایجاد نمی کند مگر آنکه تراکم مو در آن ناحیه بسیار زیاد باشد که درصورت تراشیدن مو کارتان دقیق تر انجام می شود.
– میل کردن مایعات غیر چرب در صورت سونوگرافی ناشتا بلامانع است.
اقدامات قبل از انجام سونوگرافی های خاص در بهترین سونوگرافی تهران
– سونوگرافی مثانه، کلیه ها و مجاری ادراری و پروستات باید با مثانه پر انجام شود.
– سونوگرافی رحم و تخمدان باید با مثانه پر انجام شود.
– سونوگرافی در سه ماهه اول بارداری باید با مثانه پر انجام شود.
– سونوگرافی بارداری و غربالگری اول و NT با مثانه نیمه پر و ناشتا باشد.
-سونوگرافی بارداری و بیوفیزیکال پروفایل باید مایعات شیرین خورده شود.
-سونوگرافی کبد و کیسه صفرا و مجاری صفراوی و شکم باید ناشتا انجام شود.
-سونوگرافی کالر داپلر عروق کلیوی و عروق شکمی نیز باید ناشتا انجام شود.
هزینه سونوگرافی
هزینه انجام سونوگرافی بستگی به پزشک متخصص و محدوده جغرافیایی مرکز سونوگرافی و خیلی عوامل دیگر دارد که نمی شود هزینه و قیمتی ثابت برای آن در نظر گرفته شود. برای انجام سونوگرافی می توانید به بهترین سونوگرافی در تهران مراجعه کنید.
مراحل انجام سونوگرافی
رادیولوژییست با استارت کار خود ابتدا، دستگاه را برای انجام سونوگرافی آماده می کند و در ادامه با یک وسیله ایی دستی مقداری ژل بر روی ناحیه مورد نظر مالیده می شود و با آن وسیله ایی که متصل به دستگاه رادیو لوژی ، روی ناحیه مورد نظر عقب جاو کشیده می شود تا تصویر گرفته شده از زیر پوست بر روی مانیتور به نمایش درآمده درست و دقیق باشد این کار را ادامه م یدهند، که معمولاٌ حدود یک ربع زمان می برد، سپس همکار رادیولوژیست گزارشی دقیق مبنی بر چگونگی و توضیح در خصوص ناحیه موردنظر، به همراه ضمیمه تصویر سونوگرافی بیمار به او ارائه می دهد تا پزشک بتواند برای تشخیص و معاینه از آن استفاده کند.
ضمن این که آماده شدن این گزارش در حین انجام سونوگرافی است و بیمار معطل دریافت گزارش سونوگرافی نمی شود.
نکاتی که قبل از انجام سونوگرافی باید رعایت کرد
باید قبل از انجام سونوگرافی برای آماده شدن از لباس های گشاد استفاده کنید تا راحت ترباشید.
- تمامی جواهرات و زیور آلات را از بدن خود بردارید.
- در بعضی از اسکن ها پزشک دستور می دهد 12 ساعت قبل از انجام آن چیزی نخورید و ننوشید و صبح ناشتا باشید.
- عموماٌ برای انجام سونوگرافی های معمولی باید مثانه پری داشته باشید و به شما پیشنهاد می دهند دقائقی قبل از انجام سونوگرافی حداکثر تا شش لیوان آب بنوشید تا نتیجه سونوگرافی دقیق باشد.
- در سونوگرافی ها و غربالگری های مربوط به بارداری معمولاٌ توصیه می شود، مثانه نیمه پر باشد و ناشتا نباشید.
- برای انجامسونوگرافی های کبدو کلیه باید حتماٌ ناشتا باشید تا نتایج سونوگرافی درست باشد.
- قبل از انجام سونوگرافی موهای زائد ناحیه موردنظر را اصلاح کنید.
انجام سونوگرافی چه مزایای دارد؟
- به صورت گسترده و قابل دسترس است .
- روشی غیر تهاجمی و بدون درد است. و در آن از سوزن و تزریق استفاده نمی شود.
- اسکن سونوگرافی تصویری دقیق از بافت های نرم بدن ارائه می دهد.
- زمان و چگونگی بارداری و زایمان را مشخص می کند.
- سونوگرافی روشی ایمن است و از اشعه های مضر استفاده نمی شود.
- نسبت به دیگر اسکن ها و رش های تشخیصی بسیار ارزانتر و مقرون به صرفه تر خواهد بود.
- مهم ترین مزیت آن نداشتن اثرات مخرب است یعنی بعد از انجام سونوگرافی هیچ خطری افراد را تهدید می کند.
بهترین سونوگرافی
بهترین سونوگرافی مرکزی است که در زمان نیاز به اقدامات پاراکلینیک به دنبال اهداف و نیازهای شما کاربرد داشته باشد، همچنین امور تشخیصی و آزمایشی را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. مرکز رادیولوژی و سونوگرافی شقایق اطلاعات دقیقی در خصوص بخش های مختلف و انجام خدمات در اختیار شما عزیزان قرار داده است، تا بتوانید تصمیم گیری درستی برای انجام امور خود داشته باشید.
سونوگرافی و رادیولوژی بهترین و مجهزترین دستگاه های دیجیتال و دقیق ترین دستگاههای کالر داپلر برای سونوگرافی را در اختیار داشته و توسط پزشک رادیولوژیست با تجربه و متبحر آزمایشات لازم را انجام می دهد.
دقت داشته باشید که مجهز بودن به آخرین تکنولوژی های روز دنیا از ویژگی های بهترین سونوگرافی می باشد که با دقت و ملاحظه توسط پرسنل کارآزموده و با تجربه تصویربرداری های مورد نیاز انجام می شود.