سونوگرافی مایع آمنیوتیک

فهرست محتوا

سونوگرافی مایع آمنیوتیک

یکی از مشکلات نادری که در برخی از بارداری ها ممکن است ایجاد شود ، کمبود مایع آمونیاک می باشد . این اتفاق حدود 6 در حدود 6 درصد از بارداری ها ممکن است ایجاد شود .گاهی نیز ممکن است مایع آمنیوتیک بیش از حد باشد . در هر صورت منجر به آسیب به جنین می شود . سونوگرافی مایع آمنیوتیک به منظور بررسی این مشکل صورت می گیرد .

سونوگرافی مایع آمنیوتیک
سونوگرافی مایع آمنیوتیک

سونوگرافی مایع آمنیوتیک

مایع آمنیوتیک در واقع به مایع گفته می شود که در اطراف جنین قرار دارد . این مایع یکی از حیاتی ترین قسمت ها برای جنین به شمار می آید . مایع آمنیوتیک از طریق جفت در ابتدای بارداری تشکیل می گردد . مایع آمنیوتیک اطراف جنین یکی از منابع تغذیه جنین می باشد . این مایع که به واسطه بلعیدن وارد سیستم گوارشی جنین می شود منجر رشد در این قسمت ها می گردد .
مایع آمنیوتیک اطراف جنین یکی از بخش های ضربه گیر نیز به شمار می آید .

کمبود مایع آمنیوتیک

همانطور که اشاره شد یکی از موارد نادری که ممکن است ایجاد شود ، کمبود مایع آمنیوتیک می باشد که به آن اولیگوهیدرآمنیوس نیز گفته می شود . از دلایل رایج آن می توان به موارد زیر اشاره نمود :
مصرف برخی دارو ها
ایجاد مشکلات توسط جنین
وجود مشکلات کلیویی در جنین
ایجاد پارگی زودتر از موعد برای جنین
علت نامشخص
اگر مایع آمنیوتیک کم باشد منجر به آسیب سیستم تنفسی جنین می شود . همچنین از دیگر عوارض آن می توان به ایجاد مشکل در رشد جنین ، زایمان زودرس و … اشاره نمود .
افزایش مایع آمنیوتیک
افزایش مایع آمنیوتیک یا همان پلی هیدرآمنیوس یکی از مشکلات جدی می باشد که باید مورد بررس قرار بگیرد . از جمله این مشکلات شامل :
زایمان زودرس
جداشدن زود هنگام جنین
بالارفتن احتمال خونریزی
آسیب به پره ها
و …

سونوگرافی مایع آمنیوتیک

اندازه گیری مایع آمنیوتیک به راحتی با سونوگرافی امکان پذیر می باشد . برای اندازه گیری مایع آمنیوتیک باید حتما متخصص ماهر انجام دهد زیرا بسیار کار حساس می باشد . از عوامل تاثیر گذار در انجام این سونوگرافی می توان به بررسی مایع آمینوتیک اشاره نمود . در انجام این سونوگرافی موارد بسیاری تاثیر دارد از جمله سن حاملگی . اما می توان گفت عدد 5 سانتی متر در حداقل ترین شرایط ئ 18 در حداکثر ترین شرایط که جنین در هفته های بالای 34 قرار دارد مناسب می باشد .

. جهت دریافت مشاوره می توانید با شماره 88553155 – 88553310 تماس حاصل نمایید .
پیج اینستاگرام

دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی ، سونوگرافی ، سی تی اسکن و MRI عضو انجمن رادیولوژی ایران رادیولوژی دیجیتال – OPG یا پانورکس دیجیتال ، تک دندان یا پری اپیکال و بایت وینگ دیجیتال(DDR)- سونوگرافی کالر داپلر

پاسخ

14 − 7 =

مدت زمان مطالعه ۲ دقیقه