سونوگرافی کلیه

فهرست محتوا

سونوگرافی کلیه

سونوگرافی کلیه یکی از روش های مناسب به منظور تشخیص مشکلات می باشد . این روش یکی از کم خطر ترین روش های تشخیصی با دقت بسیار زیاد است . اما یکی از متداولترین سوالات بیماران در این زمینه این است که برای سونوگرافی کلیه باید ناشتا بود ؟ آمادگی قبل از سونوگرافی کلیه چیست ؟ با ادامه مطلب همراه باشید …

سونوگرافی کلیه
سونوگرافی کلیه

سونوگرافی چیست

سونوگرافی یکی از روش های مناسب تصویر برداری است که می توان گفت ضرری برای بدن ایجاد نمی کند و برخلاف رادیولوژی از اشعه ایکس استفاده نمی شود . در سونوگرافی ، خاصیت صوت وجود دارد و با برخورد به موانع منعکس می شوند .

سونوگرافی کلیه

برای انجام سونوگرافی کلیه بیمار بر روی تخت دراز کشیده و پزشک با استفاده از پروب سونوگرافی که بر روی اندام بیمار قرار می دهد ، امواج را به بدن بتاباند . پروب با یک سیم به دستگاه سونوگرافی متصل است و توسط یک کامپیوتر تصاویر دریافتی را تجزیه و تحلیل کرده و در صفحه نمایش نشان می دهد .

در طی انجام سونوگرافی بیمار ممکن است لرزش خفیفی بر روی پوست خود احساس نماید . پزشک با حرکت دستگاه بر روی بدن قسمت های مختلف را می تواند به خوبی بررسی کند .

دلایل انجام سونوگرافی کلیه

از سونوگرافی کلیه می توان به منظور بررسی موارد زیر استفاده نمود :

بررسی اختلال کلیه که شایع ترین آن سگ کلیه است .

بررسی درد پهلو یا شکم

بررسی کلیه متورم

مشاهده و بررسی ضایعات خوش خیم

بررسی تومورهای بدخیم که شایع ترین آن تومور گراویتز ( RCC ) می باشد .

بررسی اندازه کلیه ها

بررسی شکل کلیه

بررسی اندام های مرتبط  از جمله مثانه و حالب

آمادگی های قبل از انجام سونوگرافی

سونوگرافی کلیه نیاز به آمادگی خاصی ندارد و اگر هدف مشاهده خود سونوگرافی باشد نیاز به پر بودن مثانه نمی باشد ولی اگر پزشک بخواهد مثانه ، پروستات ، لگن و رحم و …را بررسی نماید در این صورت باید مثانه پر باشد . در واقع هنگامی که مثانه پر است ، کلیه مانند یک پنجره عمل می کند تا رادیولوژیست بتواند از طریق آن به مشاهده سایر قسمت های ذکر شده بپردازد .

حتی هنگامی که مثانه پر می باشد ، می توان سنگ موجود در حالب که در آستانه افتادن است را بررسی نمود .

مدت زمان انجام سونوگرافی کلیه ؟

مدت زمان انجام سونوگرافی کلیه برای هر بیمار متفاوت است . در صورتی که بیمار مشکل جدی نداشته و وضعیت نرمالی دارد ، اضافه وزن ندارد می توان بین 5 الی 10 دقیقه این سونوگرافی بررسی شود .

اما در برخی موارد بیمار چاق بوده و یا کلیه دچار اختلال می باشد به عنوان مثال سنگ کلیه ، کیست  و … وجود دارد نیاز به بررسی دقیق تر است بنابراین ممکن است بین 15 الی 20 دقیقه طول بکشد .

مقالات مرتبط

سونوگرافی شکم

سونوگرافی کبد

سونوگرافی تیروئید

دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی ، سونوگرافی ، سی تی اسکن و MRI عضو انجمن رادیولوژی ایران رادیولوژی دیجیتال – OPG یا پانورکس دیجیتال ، تک دندان یا پری اپیکال و بایت وینگ دیجیتال(DDR)- سونوگرافی کالر داپلر

پاسخ

یک × چهار =

مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه