تشخیص حاملگی مولار با سونوگرافی
فهرست محتوا
تشخیص حاملگی مولار با سونوگرافی
بارداری یکی از بهترین تجربه ها در زندگی هر فرد به شمار می آید . این احساس شادی گاهی نیز دچار مشکل می شود و یک غم و اندوهی به زندگی فرد وارد می گردد .
یک حاملگی مولار – که به عنوان بارداری پوچ نیز شناخته می شود – یک عارضه نادر از بارداری است که با رشد غیرطبیعی برخی سلول ها می شود .
انواع بارداری مولار
دو نوع حاملگی مولار ، حاملگی کامل مولار و حاملگی جزئی مولار وجود دارد. در یک حاملگی کامل مولار ، بافت جفت غیر طبیعی و متورم است و به نظر می رسد کیست پر از مایع تشکیل می شود. همچنین تشکیل بافت جنین وجود ندارد. در یک حاملگی جزئی مولار ، ممکن است یک بافت جفت طبیعی همراه با بافت جفت غیر طبیعی ایجاد شود. همچنین ممکن است تشکیل جنین وجود داشته باشد ، اما جنین قادر به زنده ماندن نیست و معمولاً در اوایل بارداری دچار سقط جنین می شود.
علائم حاملگی مولار
ممکن است در ابتدا یک حاملگی مولار مانند یک حاملگی طبیعی به نظر برسد ، اما بیشتر حاملگی های مولار باعث علائم و نشانه های خاصی از جمله:
خونریزی واژن تا سه ماهه اول
حالت تهوع و استفراغ شدید
فشار در لگن یا درد
و …
اگر علائم یا علائمی از حاملگی مولار را تجربه کردید ، با پزشک خود مشورت کنید. او ممکن است علائم دیگری از بارداری مولار را در شما برسی کند، مانند:
رشد سریع رحم
فشار خون بالا
پره اکلامپسی – شرایطی که باعث فشار خون بالا و پروتئین در ادرار بعد از 20 هفته بارداری می شود
کیست های تخمدان
کم خونی
تیروئید بیش فعال (پرکاری تیروئید)
علل ایجاد بارداری مولار
حاملگی مولار در اثر تخمک بارور غیر طبیعی ایجاد می شود. سلول های انسانی به طور معمول حاوی 23 جفت کروموزوم هستند. یک کروموزوم در هر جفت از طرف پدر و دیگری از طرف مادر می آید.
در یک حاملگی کامل مولار ، یک تخمک خالی توسط یک یا دو اسپرم بارور می شود و تمام مواد ژنتیکی از طرف پدر است. در این شرایط ، کروموزومهای موجود در تخم مادر از بین می روند یا غیرفعال می شوند و کروموزوم های پدر تکثیر می شوند.
در یک حاملگی مولار جزئی یا ناقص ، کروموزوم های مادر باقی می مانند اما پدر دو مجموعه کروموزوم را ارائه می دهد. در نتیجه ، جنین به جای 46 کروموزوم 69 کروموزوم دارد. این بیشتر در مواردی اتفاق می افتد که دو اسپرم تخمک را بارور می کنند و در نتیجه نسخه دیگری از مواد ژنتیکی پدر حاصل می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سونوگرافی های بارداری می توانید با مرکز رادیولوژی و سونوگرافی دکتر سیف در ارتباط باشید یا به آدرس اینستاگرام دکتر مراجعه کنید .
شماره های تماس مرکز سونوگرافی دکتر سیف : 88553310
عوامل خطر
از هر 1000 حاملگی تقریباً 1 مورد به عنوان یک حاملگی مولار تشخیص داده می شود. عوامل مختلفی با بارداری مولار همراه است ، از جمله:
سن مادر. حاملگی مولار در خانمهای بزرگتر از 35 سال یا جوانتر از 20 سال به زیادتر است.
بارداری مولار قبلی. اگر شما یک بارداری مولار داشته اید ، به احتمال زیاد مجدد به آن دچار می شوید. حاملگی مکرر مولار ، به طور متوسط در هر 100 زن اتفاق می افتد.
تشخیص بارداری مولار با سونوگرافی
اگر پزشک شما مشکوک به حاملگی مولار باشد ، وی آزمایش خون از جمله روش اندازه گیری هورمون بارداری در خون شما را انجام می دهد. او همچنین سونوگرافی را توصیه می کند.
سایر مقالات