مراحل انجام سونوگرافی

فهرست محتوا

مراحل انجام سونوگرافی

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و اختراع روش های تصویر برداری که خیلی به درد ما خورده و بار ها و بار ها ما را از تشخیص نا به جا و غلط نجات داده  و  با دید بازتری به سمت درمان  بیماری مان قدم برداشته ایم.

سونوگرافی یا همان رادیولوژی که یکی ا زدستگاه های تصویر برداری است، به نحو مختلف به ما کمک می کند، یکی از زیباترین حس های دنیا که در حین انجام سونوگرافی رخ می دهد، می دانید چیست؟ بله درست حدس زدید، سونوگرافی بارداری که مادران اولین بار صدای ضربان قلب فرزند دلبندشان را می شنوند و غرق در شوق می شوند، حتی با این روش می توانند خدای ناکرده اگر جنین دچار بیماری یا نارسایی باشد را تشخیص داده و تا حدودی در همان دوره درمان کرد.

در ادامه به دیگر  انواع سونوگرافی، مراحل انجام آن  نیز می پردازیم.

مراحل انجام سونوگرافی
مراحل انجام سونوگرافی

 سونوگرافی چیست؟

سونوگرافی نوعی تصویر برداری است که افراد در حین انجام آن هیچ گونه درد و ناراحتی را احساس نمی کنند.

نوعی روش تشخیص به حساب می آید که به کمک پزشکان و بیماران می روند، و یک روش غیر تهاجمی است.

سونوگرافی نوعی روش تصوبرداری است که با استفاده از دستگاه های مدرن توسط رادیولوژیست انجام می شود.

به طور کلی سونوگرافی روشی برای معاینه بسیاری از  اندام های  داخلی بدن است.

 سونوگرافی برای کمک به پزشکان در ارزیابی علائمی همچون:

  • درد
  • خونریزی
  • ورم
  • سوزش
  • عفونت، ارائه شده است.

 انواع سونوگرافی

 سونوگرافی بارداری

تصویر برداری است که به منظور معاینه و مشاهده جنین در حال رشد و هم چنین اندام تناسلی مادر انجام می شود، به دلیل اطمینان حاصل کردن از سلامت جنین ، مشخص کردن زمان زایمان، تشخبص جنسیت جنین،  به صورت اجباری تجویز می شود.

سونوگرافی بارداری انواع مختلفی دارد و هر کدام می تواند در بازه زمانی مخصوص به خود انجام شودو به منظوردستیابی به اهداف تعیین انجام می شود.

سونوگرافی NT

این نوع غربالگری در بین هفته 11 تا 13 بارداری انجام می شود، جزو سونوگرافی های دوران بارداری به شمار می رود. در این سونوگرافی میزان سطح مایعات آمونیاک بررسی می شود. هم  چنین نارسایی های مانند: سندروم داون را نیز می توان توسط سونوگرافی NT تشخیص داد.

سونوگرافی آنومالی

این نوع از سونوگرافی بارداری در هفته 20 بارداری انجام می شود، به منظور بررسی کامل و جزء به جزء آناتومی بدن جنین

انجام می شود و از این جهت که اهمیت دارد.

*بدانید که احتمال بسیار زیاد یوجود دارد که اکثر نوزادان در سلامت کامل به سر ببرند، اما این سونوگرافی ها صرفاٌ جهت بررسی و چکاپ انجاممی شود و اگر پزشکی دستور انجام آن را داد به منظور وجود عارضه ایی نیست و برای اطمینان حاصل کردن از سلامت جنین انجام می شود.

سونوگرافی شکم و لگن

در این سونوگرافی می توان تمامی اجزای شکم و  لگن را رصد کرد و بیماری های موجود در لگن شناسایی شده و بیمار می تواند هر چه زودتردرجهت درمان آن ها  اقدام کند.

 سونوگرافی کبد و کلیه

در سونوگرافی کبد و کلیه ، بدون هیچ درد تصویری دقیق از این اندام ها برداشته می شود و به پزشک جهت تخیص و درمان ارائه داده می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سونوگرافی های بارداری می توانید با مرکز رادیولوژی و سونوگرافی دکتر سیف در ارتباط باشید یا به آدرس اینستاگرام دکتر مراجعه کنید .
شماره های تماس مرکز سونوگرافی دکتر سیف : 88553310

نتیجه گیری

انجام سونوگرافی می تواند باعث جلوگیری از بروز بسیاری از بیماری ها شود، هم چنین سونوگرافی های دوران بارداری به شدت توصیه می شود که انجام شود و هیچ گونه بی اعتنایی نسبت به آن صورت نگیرد زیرا در آینده ای نه چندان دور عواقب بدی دامن گیر والدین می شود.

سایر مقالات

سونوگرافی nt

بهترین مرکز سونوگرافی

سونوگرافی خوب در تهران

سونوگرافی دقیق در تهران

بهترین مرکز تعیین جنسیت جنین

دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی ، سونوگرافی ، سی تی اسکن و MRI عضو انجمن رادیولوژی ایران رادیولوژی دیجیتال – OPG یا پانورکس دیجیتال ، تک دندان یا پری اپیکال و بایت وینگ دیجیتال(DDR)- سونوگرافی کالر داپلر

پاسخ

چهار × یک =

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه