اقدامات قبل از سونوگرافی NT

فهرست محتوا

اقدامات قبل از سونوگرافی NT

سونوگرافی NT یکی از مناسب ترین سونوگرافی هایی می باشد که باید در زمان خاص و سه ماهه اول بارداری در تمامی بانوان انجام شود . اطلاعات به دست آمده از این سونوگرافی می تواند در تشخیص بیماری های بسیاری موثر باشد . در این مطلب اقدامات قبل از سونوگرافی NT بیان می شود …

سونوگرافی NT
سونوگرافی NT

سونوگرافی NT

بررسی مایع پشت شفاف پشت گردن جنین با سونوگرافی NT در سه ماهه اول بارداری می تواند توضیحات بسیار خوبی در اختیار پزشک شما قرار می دهد .  با این سونوگرافی می توان اختلالات کروموزومی، سندروم داون و … را نیز بررسی نمود . بعد از سونوگرافی NT  در سه ماهه اول بارداری ، سونوگرافی آنومالی در سه ماهه دوم انجام می شود .

نمونه فیلم سونوگرافی NT

 

زمان مناسب سونوگرافی NT

بهترین زمان برای انجام این سونوگرافی بین 11 تا 13 هفتگی بعلاوه 6 روز می باشد . در این دوره پزشک می تواند سونوگرافی تعیین جنسیت نیز انجام دهد .

آمادگی قبل از سونوگرافی NT

انجام سونوگرافی NT نیاز به آمادگی خاصی ندارد ولی برای بهتر بودن روند سونوگرافی بهتر است موارد زیر رعایت شود :

معمولا در طی دوره بارداری، در سه ماهه اول نیاز به پر بودن مثانه وجود داشته باشد . در این صورت می توان جزئیات بهتری از آن را مشاهده نمود . اصولا بعد از سه ماهه اول و یا بعد از هفته 12 نیاز به آمادگی خاصی نمی باشد . اما بهتر است برای افزایش روحیه می توان یکی از افراد خانواده خود را در این سونوگرافی همراه خود داشته باشید و همچنین درصورت وجود موزائد در قسمت شکم خود می توانید قبل از سونوگرافی اصلاح نمایید .

آیا سونوگرافی ضرر دارد ؟

یکی از مهمترین نگرانی های مادران برای سونوگرافی بارداری ترس از خطر سونوگرافی برای جنین خود می باشد . در سونوگرافی به دلیل استفاده از امواج صوتی برای تشخیص هیچ خطری مادر و جنین را تهدید نمی کند .

صحبت های دکتر غلامرضا سیف در زمینه خطر سونوگرافی در بارداری

در صورتی که مقدار مشخص شده در سونوگرافی NT در هفته 11 برابر با عدد 2 باشد در این صورت نیاز به نگرانی نمی باشد . این عدد تا هفته 11 بعلاوه 6 روز ممکن است تا 2.8 تغییر کند . شایان ذکر است که بالاتر بودن این عدد در سونوگرافی به معنای وجود سندروم داون نمی باشد .  بلکه باید آزمایش های تکمیلی برای مشاهده صحت آن صورت گیرد .

درصد اطمینان آزمایش سونوگرافی NT

تقریبا می توان گفت 75 درصد از افرادی که سندروم داون در ان ها تشخیص داده می شود، درست می باشد . درصورتی که این سونوگرافی همراه با آزمایش خون باشد، میزان صحت آن به بالای 90 درصد می رسد .

برای دریافت نتیجه دقیق از سونوگرافی NT به یک مرکز سونوگرافی دقیق مراجعه نمایید تا با تجهیزات مناسب و تکنسین باتجربه به انجام سونوگرافی پرداخته شود .
شماره های تماس با مرکز سونوگرافی دکتر سیف : 88553310
پیج اینستاگرام سونوگرافی دکتر سیف

احتمال سندروم داون

احتمال ابتلا به سندروم داون ممکن است در افرادی که در سن بالا باردار شده اند، بیمارس سندروم داون در یکی از افراد خانواده آن ها وجود دارد و … ممکن است افزایش یابد .

هزینه سونوگرافی NT

هزینه تمامی سونوگرافی ها در مراکز سونوگرافی بر اساس تعرفه مشخص شده  از طرف توسط نظام پزشکی و وزارت بهداشت و درمان بررسی می شود .

نتیجه گیری

برای انجام سونوگرافی باید به موارد ذکر شده توسط پزشک با دقت رعایت نمایید و به یک مرکز سونوگرافی خوب که دارای تکنسین و تجهیزات مناسب می باشد مراجعه کنید تا تشخیص مناسب برای شما حاصل شود .

دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی ، سونوگرافی ، سی تی اسکن و MRI عضو انجمن رادیولوژی ایران رادیولوژی دیجیتال – OPG یا پانورکس دیجیتال ، تک دندان یا پری اپیکال و بایت وینگ دیجیتال(DDR)- سونوگرافی کالر داپلر

پاسخ

3 × یک =

مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه