کاربرد سونوگرافی NT

فهرست محتوا

کاربرد سونوگرافی NT

هیچ پدر و مادری حاضر نیستند پس از دوران بارداری زن، با نوزادی که از اختلالات مادرزادی رنج می برد،روبرو شوند؛این دردناک ترین رخداد برای پدران و مادران است.در سالهای دور باید همه چیز را به قضا و قدر می سپرد و تا زمان تولد نوزاد، منتظر می ماند تا از سلامت کامل او اطمینان حاصل می شد.اکنون اما مدتی است که به مدد توسعه روزافزون دانش پزشکی، روش هایی پا به عرصه ظهور گذاشته اند که به پدران و مادران کمک می کنند از وضعیت سلامتی جنین شان خبردار شوند و با خیالی آسوده،تولد فرزند دلبندشان را به انتظار بنشینند.یکی از این روش ها سونوگرافی NT است.

سونوگرافی NT
سونوگرافی NT

کاربرد سونوگرافی NT

شاید تا کنون از خود پرسیده باشید که کاربرد سونوگرافی NT چیست؟ این سونوگرافی که در حوزه سونوگرافی های غربالگرانه قرار دارد به والدین کمک می کند که از احتمال وجود اختلال سندروم داون در فرزندشان مطلع شوند و در صورت چنین چیزی،اجازه سقط پزشکی دریافت کنند.به عبارت بهتر این روش،می تواند به داشتن جامعه ای با افراد و نسل های سالم کمکی شایان توجه کند.

در طی این  تست غربالگری که در هفته یازدهم تا چهاردهم بارداری انجام می گیرد،پزشک متخصص ،اندازه ها و ابعاد مختلف جنین و همچنین احتمال مبتلا بودن او به سندروم داون و شماری دیگر از ناهنجاری های کروموزومی و اختلال های قلبی مادرزادی را مورد واکاوی قرار می دهد.با این تکنولوژی پیشرفته پیش  از ورود جنین به چهارماهگی خیلی از ابتلائات احتمالی او در حوزه کروموزمی بررسی می شود.

انجام سونوگرافی NT به چه کسانی توصیه می شود ؟

انجام این تست به همه مادران باردار توصیه می شود اما زنان  بالای 35 سال و مادران بارداری که  پیش تر ،فرزندی با ناهنجاری به دنیا آورده اند و یا در خانواده و بستگان درجه اولشان، افرادی دارای ناهنجاری ژنتیکی دارند،حتما باید این تست سونوگرافی را انجام دهند. البته باید بدانید که  دقت این سونوگرافی،در تشخیص حدود 75 درصد است  و چنانچه بلادرنگ و در همان روز با آزمایش خون همراه شود، این میزان دقت به 85 درصد افزایش می یابد.

 در آزمایش خون مادر، سطح هورمون های بدن وی اندازه گیری و بررسی شده و احتمال مبتلا بودن جنین به برخی ناهنجاری های ژنتیکی نظیر سندروم داون و تریزومی 13 و تریزومی 18 تحت نظر قرار می گیرد.تریزومی یعنی داشتن سه کروموزوم به جای دو کروموزوم طبیعی.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سونوگرافی های بارداری می توانید با مرکز رادیولوژی و سونوگرافی دکتر سیف در ارتباط باشید یا به آدرس اینستاگرام دکتر مراجعه کنید .
شماره های تماس مرکز سونوگرافی دکتر سیف : 88553310

یادتان باشد گاهی با وجود این که جنین مشکلی ندارد، نتایج  سونوگرافی NT حکایت  از احتمال زیاد وجود برخی مشکلات دارد،که را نتیجۀ مثبت کاذب می خوانند. گاهی امکان دارد حالت معکوس به وجود بیاید و نتایج مشکلی را نشان ندهند،درحالی‌که جنین با مشکلی روبروست که به آن این نتیجۀ منفی کاذب می گویند. همه اینها ضرورت مراجعه مادران به یک مرکز تخصصی و حرفه ای غربالگری بارداری را دوچندان می کنند که سونوگرافی شقایق یکی از این مراکز معدود و انگشت شمار است.این انجام تست غربالگری،تجربه و تخصص پزشک حرف اول را می زند و این نه دستگاه سونوگرافی،بلکه نگاه تیزبین اوست که همه چیز را به خوبی روشن می کند.

دلایل ایجاد اختلال در نتیجه سونوگرافی nt

گاهی ممکن است عواملی باعث شوند در نتیجه سونوگرافی اختلالاتی باشد؛

– اضافه وزن و چاقی بیش از حد زن باردار

– وجودداشتن مدفوع در روده‌ها

– کم بودن آنرمال حجم مایع آمنیوتیک

– بد دراز کشیدن در جریان غربالگری

– قرارگرفتن جنین در حالت‌های خاص که دیده شدن او را با مشکل مواجه می کند

– فعالیت بیشتر از حد جنین

بعضی از زنان باردار می پرسند آیا سونوگرافی  NT ضرر دارد؟پاسخ به این پرسش مطلقا منفی است زیرا این انجام این سونوگرافی،برای مادر و فرزند در راهش ،سراسر خیر و ضرورت است. این تست مضاف بر تشخیص ناهنجاریهای مادرزادی و ژنتیکی، سن دقیق جنین و زمان نسبتا دقیق زایمان طبیعی را نیز تعیین می کند که البته همه چیز در هفته های آخر زایمان ممکن است به دلایلی دستخوش تغییر شود. لازم به یادآوری است طی سونوگرافی NT، استخوان بینی جنین نیز مورد بررسی قرار می گیرد که وجود یا فقدان آن ،قابل ثبت است چرا که در ناهنجاری های مادرزادی نظیر سندروم داون ،تیغه استخوان بینی در جنین شکل نمی گیرد.

سایر مقالات

هزینه سونوگرافی تیروئید

سونوگرافی nt

بهترین مرکز سونوگرافی

سونوگرافی خوب در تهران

دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی ، سونوگرافی ، سی تی اسکن و MRI عضو انجمن رادیولوژی ایران رادیولوژی دیجیتال – OPG یا پانورکس دیجیتال ، تک دندان یا پری اپیکال و بایت وینگ دیجیتال(DDR)- سونوگرافی کالر داپلر

پاسخ

شانزده − 13 =

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه